06-22654352 welkom@ireneartz.nl

In alle vroegte rij ik er heen.. het is al druk. Helderheid aan de hemel, nu al. Het belooft een mooie dag te worden. Mijn gedachten dwalen naar gisteren en weer terug. Zoekend naar de gaatjes op de weg merk ik dat mijn gedachten aan het bazen zijn, en ik niet geniet van deze nieuwe zoektocht vandaag. Ben ik wel op tijd en dat dan 10 keer denken gedurende de reis. 
Iets voor tijd ben ik er.. de zoektocht gaat verder binnenshuis. Ik besef me dat het belangrijk is om te genieten tijdens het zoeken. Wat zoek ik eigenlijk? Als er geen joy is, geen vreugde.. wat of wie ben ik dan? Wiens story leef ik dan? Niet de mijne in elk geval…. 
en dat doet hij ook, zo gaat blijken.. Hij komt voor coaching. Ja je weet nooit of jij de sleutel bent naar mijn goud zegt hij! Hij vertelt hoe hij vaak snachts wakker schrikt, van angstige beelden die hij heeft meegemaakt. Hoe hem dat iedere dag raakt. Hij ademt snel en kort. Hij heeft ook kramp. Veul kramp .. hoort bij t ontwennen… zegt ie.. hoe kan hij eigenlijk genieten van het zoeken vraag ik me een moment af? Is dat mogelijk voor hem? Right now he is hurting, so much…
De ademoefening geeft hem extra onrust, nauwelijks houdt hij 1 minuut vol. Er is ook zoveel.. hij is er klaar mee en wil gaan. Ik vraag hem wat hij kiest. Hoe wil je hier weg over een poosje? Wat wil je gaan doen hierna? Hij blijft en kijkt me indringend aan. Die onrust is er, jij ook, zeg ik. Hij gaat zitten en hij vertelt me dat hij wel eens gedichten schrijft. Ja, die komen gewoon zomaar op..! Niks bijzonders hoor. Ik val bijna van mn stoel.. niks bijzonders.. ook kleurt hij wel eens mandala’s. Omg, echt? Hij zegt ja, daar wordt ik rustig van en dan kan ik even bijkomen. Wat een genot! Ik kijk op mijn beurt indringend naar hem. Wil je nog gaan vraag ik? En hij begint uit het niets weer met de oefening, maar dit keer houdt hij het wel 5 minuten vol. Ik geniet me gek en hij geniet van zijn keus… WoW… respect, diep respect. Ik praat hem er zachtjes door. Hij zakt en zakt totdat… opeens is het klaar. Ja, dit werkt echt zegt ie.. hij rukt zich eruit, uit de oefening. Nou is t mooi geweest! Ja, zeg ik. Samen kijken we naar een goed moment wat hem past om de oefening iedere dag even te doen. Ben je er volgende week ook vraagt hij? Yes! En weer genieten we beide. Dan zie ik je volgende week! Hij gaat. Tevreden met zijn keuze. Genietend van zijn keuze verlaat hij de kamer.